Čo sú GOB LED displej a COB LED displej?

Čo súGOB LED displeja COB LED displej?

 

Úvod

 

LED displeje sú všade.Od pouličného osvetlenia pred vaším domom až po LED obrazovku inštalovanú mimo obchodného centra, LED diódam nikdy neuniknete.Časom sa tiež vyvinuli.Bežné LED diódy už nie sú preferenciou trhu.So širokou škálou lepších a progresívnejších LED diód strácajú tradičné modely svoje čaro.GOB LED displeja COB LED displej sú niektoré z takýchto nových technológií.

najnovšie správy o spoločnosti Čo sú GOB LED displej a COB LED displej?0

Tieto dve technológie ponúkajú lepší rozsah funkcií ako predchádzajúce modely.V tomto článku preskúmame, aké sú tieto dve technológie, ich výhody a nevýhody a ich aplikácie.

 

Čo je GOB LED displej

GOB LED displejje LED displej s technológiou GOB (glue on board).Táto inovatívna technológia utesňuje povrch modulu transparentným epoxidovým lepidlom.To chráni LED pred akýmikoľvek škodlivými nehodami tým, že je odolné voči kolízii, je vodotesné, odolné voči UV žiareniu a prachu.Životnosť týchto LED diód sa predlžuje aj vďaka odvodu tepla spôsobenému lepidlom na štít.

 

Technológia GOB tiež chráni LED pred rozbitím v dôsledku akýchkoľvek náhlych nehôd, ako je pád počas inštalácie alebo dodávky.Keďže je odolný voči nárazom, všetky takéto nehody nespôsobia rozbitie.Táto technológia umožňuje ultra vysokú transparentnosť spolu s ultra vysokou tepelnou vodivosťou.

 

Táto technológia je tiež oveľa jednoduchšia na údržbu v porovnaní s inými podobnými technológiami.Nielenže to stojí menej, ale má aj dlhú životnosť.Je vysoko prispôsobivý a môže byť použitý v akomkoľvek prostredí bez ohľadu na poveternostné podmienky.Aj keď sa GOB doteraz nestal hlavným prúdom, ale kvôli jeho funkciám znižujúcim riziko, ako je ochrana proti klepaniu, sa v budúcnosti určite stane bežnejším, pretože je to nevyhnutnosť pre displeje, ktoré potrebujú ochranu LED diódami.

 

Výhody a nevýhodyLED displej GOB

Pros

 

Niektoré z výhod GOB LED displeja sú,

 

1. Šokový dôkaz

 

Technológia GOB robí LED displeje odolnými voči nárazom, vďaka čomu je zabránené akémukoľvek poškodeniu spôsobenému akoukoľvek vonkajšou tvrdosťou.Akákoľvek šanca na rozbitie počas inštalácie alebo dodávky je výrazne znížená.

 

2. Proti klepaniu

Keďže lepidlo chráni displej, LED diódy s technológiou GOB nemajú žiadne praskliny spôsobené klepaním.Bariéra vytvorená lepidlom zabraňuje poškodeniu obrazovky.

 

3. Protikolízne

Pád počas montáže, dodávky alebo inštalácie často vedie ku kolízii.GOB do značnej miery znížilo toto riziko kolízie vďaka svojmu ochrannému lepeniu.

 

4. Odolný voči prachu

Technológia lepidla na doske chráni LED displej pred prachom.Tento prachotesný charakter GOB LED zachováva kvalitu LED.

 

5. Vodeodolný

Voda je nepriateľom všetkých technológií.Ale GOB LED sú navrhnuté tak, aby boli vodotesné.V prípade akéhokoľvek stretnutia s dažďom, alebo akoukoľvek vlhkosťou, technológia lepidla na doske zabráni vniknutiu vody do LED a v dôsledku toho ju ochráni.

 

6. Spoľahlivý

LED diódy GOB sú vysoko spoľahlivé.Keďže sú navrhnuté tak, aby boli bezpečné pred väčšinou rizík, ako je rozbitie, vlhkosť alebo akýkoľvek náraz, vydržia dlho.

 

Zápory

 

Niektoré z nevýhod GOB LED displeja sú

 

1. Ťažkosti pri oprave

 

Jednou z nevýhod technológie GOB je, že sťažuje opravu LED diód.Hoci lepidlo znižuje riziko akýchkoľvek kolízií a nárazov, lepidlo bohužiaľ sťažuje proces opravy LED.

 

2. DEFORMÁCIA DPS

Lepidlo je na sito s vysokým namáhaním koloidné.V dôsledku toho môžu byť dosky plošných spojov deformované, čo môže mať za následok ovplyvnenie rovinnosti obrazovky.

 

3. Tepelná zmena

Pri opakovanej tepelnej zmene tepla a chladu existuje riziko koloidného zafarbenia a čiastočného odglejenia.

 

4. Sekundárny obrázok

Koloid pokrýva svetelný povrch LED displeja.To vytvára sekundárny optický obraz a môže spôsobiť problémy pri sledovaní efektov.

 

5. Falošné zváranie

V prípade falošného zvárania sa GOB LED displeje veľmi ťažko opravujú.

 

Aplikácie zTECHNOLÓGIA GOB LED DISPLEJA

 

Niektoré LED diódy sú náchylnejšie na poškodenie ako iné.Pre takéto LED displeje je nevyhnutná technológia GOB.Zabráni akémukoľvek poškodeniu a ušetrí vám veľa peňazí.

 

Niektoré z LED displejov, ktoré potrebujú technológiu GOB, sú

 

1. LED obrazovka na prenájom

 

Nájomné LED diódy sa veľa pohybujú.Často prechádzajú procesom montáže, inštalácie, demontáže, balenia a dodávky.Z tohto dôvodu sú tieto LED diódy často poškodené počas jedného z takýchto procesov.To zvyšuje náklady na údržbu, pretože potrebujú časté opravy.Vďaka technológii GOB sú však Rental LED dobre chránené a bezpečné.

 

2. Priehľadný LED displej

 

Keďže doska plošných spojov priehľadných LED je úzka, LED a PCB sú náchylné na poškodenie.Tieto LED diódy sú v dnešnej dobe skutočne populárne, ale keďže sa ľahko poškodia, často to môže ovplyvniť rozlíšenie a priehľadnosť displeja.Technológia Glue on board (GOB) zaisťuje, že LED displej zostane v bezpečí pred akoukoľvek kolíziou alebo poškodením.

 

3. LED displej s malým rozstupom

 

LED displej s malým rozstupom má rozstup pixelov menší ako 2,5 mm.Vzhľadom na to, že výška je taká malá, poškodenie je nevyhnutné.Dá sa poškodiť aj malou silou.Údržba je tiež veľmi náročná a nákladná.Technológia GOB rieši tento problém tým, že chráni obrazovku, ktorá zabraňuje akémukoľvek poškodeniu, ktoré je inak možné.

 

4. Flexibilný LED displej

Keďže flexibilné LED diódy používajú mäkké moduly, technológia GOB môže zvýšiť spoľahlivosť flexibilných LED tým, že ich chráni pred poškodením vlhkosťou a poškriabaním.

 

5. Podlahová LED obrazovka

Podlahové LED diódy zvyčajne používajú akrylovú vrstvu na ochranu obrazovky.To môže ovplyvniť vizuál a priepustnosť svetla.Pomocou technológie GOB je možné tomuto problému predísť.Nielen, že GOB dokáže ponúknuť lepšiu priepustnosť svetla a vizuálne efekty, ale tiež ponúka vodotesnú, nárazuvzdornú a prachotesnú technológiu, takže aj keď naň niekto stúpi, stále je chránený.

 

6. LED diódy nepravidelného tvaru

LED diódy nepravidelného tvaru sa často používajú na vnútorných verejných miestach, ako sú kluby a haly, sférické LED obrazovky atď. Z tohto dôvodu je nevyhnutné rozliatie nápojov a náhodné stlačenie.Technológia Glue on board (GOB) chráni LED displej pred poškodením spôsobeným rozliatím.Môže tiež výrazne znížiť náklady na údržbu.

 

Čo je COB LED displej

Chip on Board, tiež známe ako COB LED displeje, sú LED diódy tvorené viacerými drobnými čipmi spojenými so substrátom, čím sa vytvára jeden modul.Tieto LED diódy nie sú tradične zabalené a zaberajú menej miesta ako bežné.Táto technológia tiež znižuje teplo generované čipmi a v dôsledku toho rieši problém rozptylu tepla.

 

Tieto LED diódy ponúkajú široký pozorovací uhol a menšiu stratu svetla, pretože tieto dodatočné obaly alebo šošovky sa nepoužívajú v bežných modeloch.

 

Výhody a nevýhody Cob LED displeja

 

Pros

Niektoré z výhod COB LED displeja sú,

 

1. COB LED diódy sú kompaktné, pretože čipy sú navzájom spojené a nie sú potrebné žiadne ďalšie šošovky a balenie.Tým sa značne zníži veľkosť a ušetrí sa veľa miesta.

2. COB LED majú vyššiu svetelnú účinnosť ako bežné LED

3. Svetelný efekt na týchto LED je vylepšený ako u tradičných modelov.

4. Teplo generované trieskami je znížené a nedochádza k rozptylu tepla

5. Vyžaduje sa iba jeden okruh.

6. Vzhľadom na to, že zváracích bodov je oveľa menej ako u tradičných modelov, existuje menšie riziko zlyhania týchto LED

Zápory

 

Niektoré z nevýhod COB LED displeja sú

 

1. Farebná jednotnosť je ťažko dosiahnuteľná pre celý displej kvôli štiepeniu svetla medzi čipmi.

2. S rastúcou veľkosťou čipu sa znižuje svetelná účinnosť čipov a LED.

3. Farebná rozmanitosť je veľmi obmedzená.

 

Aplikácie TECHNOLÓGIE COB LED DISPLEJA

 

Niektoré z aplikácií technológie COB sú,

 

1. Technológia COB môže byť použitá v pouličných svetlách na zvýšenie účinnosti svetla.

2. LED lampy používané v domácnostiach môžu často generovať veľa tepla, spotrebúvajú veľa energie a vyhrievajú dom.COB technológia môže byť použitá v týchto LED lampách na zníženie spotreby energie a rozptylu tepla.

3. Technológia COB môže byť použitá v osvetlení ihrísk, pretože pracuje s vyššou účinnosťou a má širší uhol pohľadu.

4. Technológia COB LED môže byť použitá v blesku fotoaparátu smartfónu na získanie lepších výsledkov fotografií.

Záver

 

Výber správnej LED nie je jednoduché rozhodnutie.Na trhu existuje veľa rôznych LED diód aGOB LED displeja COB LED displej sú práve v súťaži.Správne rozhodnutie môžete urobiť len vtedy, keď budete dobre informovaní.Uistite sa, že si urobíte prieskum, aby ste zistili, ktoré z nich sú pre vás najlepšie.


Čas odoslania: 25. novembra 2021